NY SVÅR BORTAMATCH MOT LULEÅ



FBK var inte ens i närheten av att kunna plocka poäng borta mot MODO på lördags kvällen. Nu får FBK ta nya tag mot Luleå, det blir en ny svår bortamatch för FBK då Luleå vill hålla undan för dom jagande lagen MODO och Timrå och behålla sin slutspelsplats.

Luleå har tagit minst en poäng per match dom senaste 5 hemmamatcherna och har 3 raka segrar mot FBK (hemma och borta) FBK har förlorat dom 3 senaste matcherna (hemma och borta) Henrik.K får fortsatt förtroende i målet och Sterner ersätter magsjuka Marcus Johansson. Severin Blindebacher är tillbaka i laget men Lubos Bartecko, Robin Rahm spelar inte.

Tittar man på tidigare 4 möten mellan lagen denna säsongen så har det varit målsnåla matcher, 3-2 slutade den match som det gjorts flest mål i och den vann FBK borta mot Luleå i det första mötet för säsongen. Sen har Luleå 3 raka segrar mot FBK med 2-1 (OT), 2-0, 2-1 dags för ett trendbrott?

Nja efter 10-3 (!) mot MODO känns det väl inte direkt som att FBK ska kunna plocka poäng, men i denna match lär man vara med från start och man borde vara rejält taggade inför uppgiften. Så några 10-3 lär det inte bli igen, trots den dåliga insatsen senast blir mitt tips ändå 3-3 vid full tid och att Luleå sen kniper extrapoängen.


Preliminärt FBK-lag


Karlsson (Gustavsson)

 

Sterner-Mattsson-Axelsson

 

Paulsson-Bastiansen-McDonell

 

Åslund-Mi Johansson-Umicevic

 

Kåberg-Andersson-Holtet

 

Backparen spikas matchdagen


RESULTAT OMRÖSTNINGEN

Så här var resultatet efter 63 svar på omröstningen Vilken "utespelare" har varit BÄST som Färjestad värvat till denna säsong?
fnul.se

STORFÖRLUSTERNAS SÄSONG

FBK förlorade med hela 10-3 (!) borta mot MODO, tyvärr är det inte första gången FBK förlorar stort denna säsongen. 8-0, 7-1 borta mot HV, 6-1 borta mot Frölunda, och 0-5 hemma mot HV som är den största förlusten i LLA.

Det är för övrigt första gången på 21 år som FBK förlorar med tvåsiffrigt. Nej nu är det dags för laget att skärpa till sig, annars kommer det bli ett kort slutspel.

10-3 (!) VART ÄR DET STORA HJÄRTAT & DET HÅRDA ARBETET?

10-3 borta mot MODO snacka om en pinsam insats. Henrik.K målvakten som är draftad av San José och funderar på att åka över redan nästa säsong släppte in 3 mål på 5 skott (!) Men det var inte bara han som var långt ifrån ES klass denna afton, hela laget var nere i gruvan och då räcker man inte till mot ett MODO som vill till slutspel.

Men 10-3? Ska inte få hända när man är ett topplag som FBK och säger att man satsar på en 3:e plats. Vet inte hur många säsonger man får gå tillbaka för att hitta lika många storförluster som FBK har dragit på sig denna säsongen. Saknaden av spelare som har dom riktiga vinnarskallarna är STOR, nu är laget fyllt av bra spelare från lag som har varit glada att ta sig till slutspel och det märks när laget hamnar i underläge, dom ger helt enkelt upp och börjar tänka på nästa match.

Ingen som går ut och visar att man vill vända på det hela, ingen som leder laget i tunga lägen. Nej jag börjar tvivla på att detta lag kan gå långt i ett slutspel, kanske om man får första målet i varje match för då verkar det vara ett annat "go" i laget, men det kan dom inte räkna med att få i varje match. Nej det här ser MÖRKT ut tyvärr, dom är för ojämna och har varit hela säsongen.

Med så många nya i laget prioriterade tränarna försvarsspelet denna säsongen - det märks inte för fem öre måste jag säga. PINSAMT VAR ORDET! Detta var för övrigt första gången ett lag vann med tvåsiffrigt denna säsongen - förvånad att det blev FBK som förlorade med det? Nej inte jag, även om jag tippade 4-3 till FBK tidigare idag. Nu är det bara för FBK att snacka ut om förlusten, släppa den och gå vidare.

TYPISKT

Både DIF och SAIK låg under i sina matcher men lyckades vända och vinna, dock tog SAIK sin seger i OT och fick bara 2 poäng med sig. Det är ju dessa 2 lag FBK jagar i tabellen om en 3-4:e plats.

Såg att Frölunda har glömt sina matchtröjor kvar i Göteborg och får alltså dra på sig Brynäströjor ikvällens match. Usch tänk er FBK i samma situation, att bli tvingade att dra på sig en Frölunda eller HV71-tröja - skulle svida ordentligt.

HV71 har haft det jobbigt dom senaste omgångarna, bara en 3 poängare på senaste 7 matcherna, idag föll man borta mot Rögle med 4-3 i OT. Nu dags för MODO-FBK.

DAGS FÖR FBK ATT BÖRJA VARVA UPP

Ikväll är det dags för omstart och FBK möter MODO borta 18.30 i Fjällräven center. Och vill FBK vara med om slåss om en plats bland dom 4:a i toppen av tabellen är det dags att börja varva upp. Något som talar för FBK i kvällens match är att man har haft det ganska lätt mot MODO denna säsongen, det är nästan 1 år sedan MODO vann över FBK senast.

Lagen har mötts 4 ggr denna säsongen och FBK har 3 vinster och 1 oavgjord med en total målskillnad på 18-8 för FBK. Båda lagen har spelare borta och FBK får klara sig utan: Severin Blindenbacher, Lubos Bartecko, Robin Rahm medans MODO kommer till spel utan Per-Åge Skröder, Aleksander Bonsaksen.

Även om FBK har haft ett litet övertag på MODO känns denna match helt vidöppen, båda lagen har vunnit sina träningsmatcher under uppehållet och båda lagen är i behov av poäng för att klättra i tabellen. Mest utsatt är givetvis MODO som just nu ligger utanför slutspelet och ska man ta sig dit är varje poäng livsviktig.

FBK:s mål är att ta 15 av dom kvarvarande 21 poängen. Pucksnack inför omgång 49 kan du se HÄR. Bloggens tips är att FBK vinner matchen med 4-3.

Preliminärt FBK-lag


Karlsson (Gustavsson)

 

Ma Johansson-Mattsson-Axelsson

Laatikaninen-Holös

 

Paulsson-Mi Johansson-Umicevic

Krstev-Vallin

 

McDonell-Bastiansen-Åslund

Lindström-Lindgren

 

Kåberg-Andersson-Holtet

 

Sterner



RAHM SKADAD & BLINDENBACHER FÅR MER TID PÅ SIG

Robin Rahm har skadat foten igen, denna gången trampade Robin på en puck och stukade foten. - Vi tar det dag för dag. Men han spelar inte de här två matcherna, säger FBK:s målvaktstränare Erik Granqvist.

Blindenbacher får mer tid för att tänka över vart han ska spela nästa säsong. Vi har lirkat lite där. Vi skulle kunna få ett besked redan nu, men då tror jag det skulle bli ett negativt. Då är det bättre att låta honom komma hem från OS och tänka lite, kanske tänker han annorlunda då, säger Thomas Rundqvist.

FBK SUGNA PÅ TIMRÅSTJÄRNA

Henrik Karlsson kanske försvinner till NHL och San José Sharks. Då ryktas det att FBK sugna på Timrås målvakt Anders Lindbäck, en målvakt man tittade på redan förra säsongen innan man valde Henrik Karlsson.

I så fall är FBK inte ensamma om att vilja ha Lindbäck, Nashville Predators som draftade honom för 2 år sedan uppges vilja plocka över honom till nästa säsong och Timrå vill nog väldigt gärna behålla honom då han gjort en väldigt bra säsong.

Även Brynäs som kommer att förlora Markström till NHL är sugna på att få tillbaka talangen till klubben som han lämnade i somras då han gick till Timrå. Rundqvist dementerar dock ryktet om Lindbäck och säger att man inte ens börjat titta på den biten då man inte vet hur det blir med Henrik än.

Men jag tror nog att man ser Henrik som förlorad och att man givetvis redan har några namn man tittar extra på. Själv säger Lindbäck - Det som kommer att väga in är att jag vill vara där jag kan fortsätta att utvecklas som mest, något som borde vara ett stort plus för FBK med tanke på att man har Erik Granqvist som målvaktstränare.

FBK ÄR REDO FÖR OMSTART

Snart dags för match igen för FBK som möter MODO borta på lördag 18.30. Norrmännen hinner hem till matchen medans Blindenbacher och Bartecko missar den. Bartecko är sydd med 14 stygn och har en lätt hjärnskakning, när han är spelklar igen är osäkert. FBK har vunnit sina 2 träningsmatcher under OS uppehållet 4-3 mot DIF, 5-3 mot LHC. MODO har också spelat match under uppehållet och vann mot Brynäs med 3-1. Perra om omstarten i webb-tv.

TORONTO ÄLSKAR MONSTRET

Ja att Toronto fansen gillar Jonas Gustafsson visste vi redan, även hans lagkamrater tycker också mycket om honom. Nu gör även Brian Burke klubbdirektör för Toronto klart att man vill ha kvar honom i klubben. Roligt för Jonas som haft ett ganska struligt år med 2 operationer och problem med ljumskar. Nu väntar ett rejält lönelyft om Jonas väljer att krita på för klubben. Självklart vill jag vara kvar men jag får se vad det kommer för erbjudanden i slutet på säsongen, så får man ta ställning till det säger Jonas själv.

NY TRÄNINGSMATCH & SANNY SOM KRÖNIKÖR

Ja ikväll spelar FBK en träningsmatch mot DIF i Örebro mer info finns på FBK:s hemsida. Sanny har tydligen gått och blivit krönikör under uppehållet och krönikan kan du läsa här. Händer inte så mycket inom klubbhockeyn just nu, fullt fokus på OS hockeyn istället och det är ju inte fy skam ;) Kanske ska dra igång en tävling igen om det är någon som är sugen? Ni är ganska dåliga på att gissa och tippa måste jag säga ;) Samtidigt har det inte varit lätt, första tävlingen var "första målskytt" mot SAIK, 36 personer gissade men ingen trodde på Holtet. Sen var det resultat Sverige-Tyskland och 2-0 var kanske inget lätt resultat att pricka in. Sen var det matchen mot Finland där ingen trodde på 3-0...Ja vi kanske kör en tävling till då i matchen mot Slovakien.

ÄNTLIGEN ETT NHL-AVTAL?

Ja enligt Aftonbladet är nu Svensk hockey på väg att teckna ett nytt avtal med NHL. Redan under mars månad kan allt vara klart. Ersättningsnivåer och datum för övergångar är vi överens om. Enligt det nya avtalet ska NHL betala 225 000 dollar (1,6 miljoner kronor) för varje spelare som lämnar elitserien. Förra gången man var nära ett avtal pratades det om att man skulle datera avtalet bakåt i tiden vilket skulle ge FBK pengar för Wallin, Micke, Jonas m.m hur det blir nu vet jag inte men mer info lär komma snart. Men det viktiga är ju att man får ett avtal som ger Svenska klubbar betalt för spelarna, och ett datum som reglerar övergångarna. Ersättningen är bara 25000 dollar mer än förra avtalet som låg på 200 000 dollar per spelare.

ARNES RESA - INTERVJU MED PETER FORSBERG

I måndags gick det en väldigt intressant intervju i Canal+ Sport mellan Arne Hegerfors och Peter Forsberg. Peter Forsberg, tar upp händelser som han aldrig tidigare har berättat om.

Se klippen HÄR

NU KÖR VI ;)

Snart dags tick tack ;) USA slog Kanada med 5-3, och jag måste säga att USA imponerar...Kanada har svårt att göra mål - vilken press dom har på sig nu. Nu får Kanada möta Ryssland i en kvart och den tror jag Ryssland vinner.

RUNDQVIST OM LAGET NÄSTA SÄSONG

Thomas Rundqvist tror att det kommer bli 7-8 platser att fylla inför nästa säsong. Han jobbar givetvis under uppehållet för att prata med spelare om kommande säsong, en spelare Rundqvist erkänner att han träffat är Christian Berglund som köpte hus i Karlstad förra året. Berglund vet nu att FBK är väldigt intresserade och ska tänka under OS uppehållet och se över sina alternativ, förhoppningsvis väljer han FBK när han tänkt klart ;)

RUNDQVIST OM TRÄNARFRÅGAN

Thomas Rundqvist säger att Tommy Samulesson inte har bestämt sig än om han vill bli huvudtränare för FBK. Någon tidspress har inte sportchefen satt på Tommy men hoppas att det ska lösa sig snart. De två assistenterna ska ha specialkunskap inom vissa områden, till exempel en på backspel och en på forwardsspel. Färjestad har blickat mot NHL när man tagit fram den nya tränartanken. Ja, lite grann. Tommy kanske inte ska vara med på is varje träning utan ibland kanske det är bättre att han sitter på läktaren och bevakar. En inte alltför otrolig konstellation skulle vara att plocka upp Skåretränaren Leif Carlsson som ansvarig för backar och sedan ha Jörgen Jönsson som ansvarig för forwards. Severin Blindenbacher velar om en fortsättning i FBK, han har ju ett optionsår på sitt kontrakt. Läs mer HÄR

TÄVLA OCH VINN PÅ BLOGGEN

Ja nu kör bloggen en tävling till vinn FBK:s GULD DVD-09 och en SM-Guld halsduk (värde 319kr) Tävlingen går ut på att gissa rätt resultat i matchen mellan Sverige-Finland på måndag den 22:e och vem som blir Sveriges första målskytt. Eftersom flera kanske gissar rätt så blir det en utslagsfråga också. Vilken tid gör Sverige sitt första mål? Den som gissar på rätt resultat/första målskytt och har gissat på tiden närmast när Sveriges mål görs i matchen vinner priset. Matchen börjar 06.00 på måndag morgon och man kan tävla fram tills matchen startar. Skriv dina svar i kommentarer på detta inlägg, glöm inte att ange din E-postadress i fältet så att bloggen kan nå dig ifall du vinner ,)

Exempel på hur du ska skriva dina svar:

1. 10-1

2. Nicklas Bäckström

3. 05.10 första perioden

LYCKA TILL ÖNSKAR BLOGGEN

TRAILER GULD DVD-09

MONSTER TIME & GRATTIS HOLTET

Ikväll får Färjestads gamla målvakt Jonas "monstret" Gustafsson göra debut mot Vitryssland – Det känns skitkul. Det är något man drömt om ett tag nu. Att spela OS i Kanada – det blir inte så mycket bättre än så, säger Gustavsson till TT. Färjestads Marius Holtet gjorde Norges första mål i OS, ett snyggt mål dessutom. Holös spelade väldigt mycket och gjorde ett väldigt bra jobb i matchen, Bastiansen var lite av en besvikelse, men hans säsong i FBK har inte varit lika bra som förra säsongen då han var lysande. Schweiz pressade Kanada till straffar, där Sidney Crosby avgjorde. Ryssland föll mot Slovakien också där efter straffar. Roligt att det "skräller" lite och att favoriterna till guldet pressas på vägen dit. HÄR kan du se Foppa lura Monstret på träningen ;)

SNABBA PUCKAR - FÄRJESTAD

ll
Hockeyligan har tittat närmare på Färjestad under uppehållet. Artikeln kan du läsa HÄR

FÄRJESTADS GULDTRÄNARE TILL SKELLEFTEÅ?

Hans Särkijärvi lämnar Skellefteå nästa säsong, enligt sportchefen jobbar man på några namn. Perra är nog ett namn man jobbar hårt på, han har ju varit där förut och gjorde då ett bra jobb, dessutom är han väldigt populär där uppe. Enligt rykten och uppgifter från SVT så skulle han vara på gång till Timrå, något Perra själv dementerar. Men säger samtidigt att han tänker hålla alla på sträckbänken ett tag till. Mitt tips är nog att han återvänder till SAIK som tränare.

FÄRJESTAD VANN MOT LINKÖPING

Färjestad spelade ikväll en träningsmatch mot Linköping och vann med 5-3. Målskyttar för FBK var Mattsson 2, Emil Kåberg, Filip Gunnarsson, Dick Axelsson. Färjestad saknade Anders Bastiansen, Marius Holtet, Jonas Holös, Lubos Bartecko, Severin Blindenbacher (OS), Per Åslund, Fredrik Lindgren och Kent McDonell (skadade) I Linköping saknades Magnus Johansson, Martin Lauman-Ylvén och Musse Håkansson. Matchen spelades i Hagfors och publiksiffran var cirka 900 personer.

HÅKAN LOBB - TRIPLE GOLD CLUB

loob

Håkan Loob ska hyllas på OS

 

Loob och de andra ingår i ”Triple Gold Club”. Det vill säga spelare som vunnit både OS, VM och Stanley Cup. Nu anordnas en ceremoni för de 22 legendarerna i Molson Canadian Hockey House i Vancouver 22 februari. Loob ser förstås fram mot den fina ceremonin. Från början hade jag bara tänkt mig att vara borta några dagar, men resan är lång så jag ändrade mig. Jag åker på torsdag (läs: i dag) och stannar till dagen efter ceremonin. Loob passar även på att besöka gamla kompisar från NHL-tiden i Calgary. Läs hela artikeln på NWT

 


NATTENS MATCH & BLOGGENS TÄVLING

mm
Ja matchens citat stod såklart Wikegård för: Det märks att det inte är i huvudet Foppa är skadad ;) Apropå Foppas passningar. Bäste svensk var Lundqvist i mål, såg väldigt fokuserad och lugn ut. Att kemin finns mellan tvillingarna Sedin visste man ju om innan, men den fanns mellan andra spelare också som Foppa och Zeta, och den kommer förhoppningsvis bli ännu bättre. Matchen var inte direkt någon höjdare, men det är ju som det brukar vara när man tror Sverige ska dominera, då brukar det gå tungt. Men 2-0? Ja visst hade jag hoppats på fler mål än så, men nu är debuten avklarad och det blir nog bättre spel framöver. Tyskland var för övrigt mycket bättre än Vitryssland var mot Finland. Angående tävlingen bloggen har haft var det ingen som tippade på 2-0, och det är kanske inte så konstigt. Så vi får väl köra om den - blir nog en ny tävling redan till nästa match Sverige spelar så fortsätt kika in ;) Då blir det nog bara att gissa på Sveriges första målskytt i matchen, och tid för målet som utslagsfråga.

RESULTAT OMRÖSTNING

Så här var resultatet efter 134 svar på omröstningen Vem hade du helst velat se som ensam huvudtränare för FBK?
fnul.se

Inte oväntat fick Perra flest röster, Bengt-Åke och Lill Kenta fick båda fler röster än Tommy Samuelsson som ska ta över laget.

SANNY AVSLUTADE MATCHEN SOM - DOMARE (!)


BLOGGENS TÄVLING

Ja bloggen har ju en tävling där man kan vinna FBKs GULD-DVD-09 och en SM-guld-09 halsduk. 11 personer har svarat rätt på frågorna bloggen ställde om FBK. Sen skulle man ju gissa på resultat ikväll Sverige-Tyskland och där är 5-2 och 5-1 dom populäraste gissningarna. Inatt får vi se om någon lyckades pricka rätt ,) Vinnaren presenteras isåfall här på bloggen imorgon f.m

LYCKA TILL ÖNSKAR BLOGGEN

HEJA SVERIGE & LITE BLANDAT ;)

sverige

Ja ni kanske såg Anjas krasch ikväll? Usch det såg verkligen otäckt ut, som tur är reste hon sig ganska snabbt och vinkade okej till alla. Verkligen synd, hon hade ett silver i sikte men hon kommer igen. Bofors slog Malmö borta med 6-2, och där rök nog Malmös chanser till en direktplats till kvalserien. Där kommer Mattsson göra mycket nytta med sin rutin när laget går in i viktiga skeden framöver. Snart är det match Sverige-Tyskland 01.30 ;) Uhh vad man längtar, ska bli kul och se Foppa på en liten rink igen, det är ju där hans magiska blick verkligen kommer till sin spets. Tittar på Finland-Vitryssland 4-1 just nu och detta är 2 lag Sverige ska slå ;) Såg att det högsta oddset för att Sverige tar OS guld var 8.20...riktigt bra odds även om Kanada och Ryssland är favoriter, tar man sig bara till final kan Sverige slå dessa lag i en enda match. Hade man spelat bäst av 5 eller 7 hade det varit kört, men i en enda match ja då kan Sverige slå alla lag i turneringen. Nu först blir det damhockey ;) HEJA SVERIGE ;)

TRÄNINGSMATCH MOT LINKÖPING

kk

Fem man borta och ett tretimmars träningspass matchdagen.
Det blir en tuff dag för den hemmavarande Färjestad-truppen när torsdagen avslutas med träningsmatch mot Linköping.

-Med bara tre kedjor gäller det att vi håller fokus på att vara noggranna, säger Tommy Samuelsson.

 

Fem OS-spelare i Vancouver och ytterligare två spelare - Kent McDonell och Fredrik Lindgren - skadade ger knappast Färjestad bästa utgångsläge inför träningsmatchen mot Linköping i Hagfors.

- Vi ska undersöka möjligheterna att låna in spelare från Skåre, säger Tommy Samuelsson.

 

Läs mer på Färjestads HEMSIDA


FÄRJESTAD "VS" SUPPORTERKLUBBEN WOLFPACK


Den årliga fighten mellan Färjestad och supporterklubben Wolfpack har spelats i LLA. Matchen bjöd på 11 mål, ett par fighter och en utvisad spelare som blev domare (Sanny) Här kan du se highligts från matchen ;)

NATTENS OS-HOCKEY


CRAZY AND WICKED



I VÄNTAN PÅ NATTENS OS-HOCKEY ;)

BENGT-ÅKE´S TANKAR INFÖR OS-STARTEN


JÖRGEN JÖNSSON BLIR ASSISTERANDE?

tränare

Färjestads tränarstab byter skepnad nästa säsong. Här är NWT:s tips: Tommy Samuelsson blir huvudtränare. Jörgen Jönsson och Clas Eriksson assisterande. Jörgen och Clabbe är två av kandidaterna, men ingenting är klart än, säger FBK:s sportchef Thomas Rundqvist.



Hoppas att dom väljer Jörgen & Clabbe, 2 killar med stort HJÄRTA för klubben, båda vet vad som krävs för att vinna matcher och mästerskap. Nu när så många profiler försvunnit vore det tjänstefel att hämta in externa assisterande tränare. Om några dagar vet vi, då ska allt vara klart enligt Rundqvist.

PROFILLÖST OCH SLÄTSTRUKET?

Nu när profiler som Prestberg, Rhodin, Jönsson, Nordström redan försvunnit och Mattsson lämnar nästa säsong...så känns det väldigt tråkigt att Perra Sveriges sköning nu också får lämna FBK. Och tänk om inte Dick heller blir kvar? Den frågan är ju inte löst än...Blir väldigt viktigt att FBK får hem Wallin, Berglund och Frögren tills nästa säsong, annars blir det ett väldigt profillöst och slätstruket FBK framöver. Då är det Tommy Samuelsson och Per Åslund som är dom stora profilerna nästa säsong.

USCH! Hemska tanke ;)

WALLIN TRÄNAR MED FBK IGEN

träna

NHL-proffset Rickard Wallin är hemma på semester i Karlstad. På tisdagen tränade han med FBK.
– Välkommen tillbaka, hälsade Perra Johnsson.
Wallin gav NWT skämtsamt en infallsvinkel när vi sammanförde de två.
– Skriv att det är två killar som båda är utan jobb!

Perra Johnsson får överraskande lämna FBK efter säsongen. Men Rickard Wallin gör kanske entré igen.

– Visst ska jag träffa Thomas Rundqvist under min lediga vecka i Karlstad och prata om framtiden. Men det kommer inte att bli några löneförhandlingar. Det är förbjudet innan NHL-säsongen är slut.

Återförenas med Berglund

Mycket talat ändå för att Wallin återvänder hem till FBK efter en säsong i Toronto.

– Jag har haft en turbulent säsong. Det vore jättekul att återförenas med Christian Berglund och Jonas Frögren i FBK. Vi har känt varandra länge. Christian och jag har alltid pratat om att spela ihop igen. Jag hoppas för FBK:s del att han kommer hit nästa säsong. Christian har mycket att ge och har en helt annan nivå nu som han inte visat för publiken här tidigare.

Om ”Frögga”:

– Han har gjort bra ifrån sig i vinter och är assisterande kapten i sitt lag, men han får ingen chans i Toronto vad som än händer tydligen.

Polarna och gamla radarkompisarna Christian Berglund och Wallin har inte spelat tillsammans i FBK sedan 2001.

– Vi fick chansen ihop i Tre Kronor ifjol och det fungerade bra.

Kanske får vi se paret ihop i kommande VM.

– Jag ställer upp direkt om jag får chansen.

 

Läs hela artikeln i NWT

GULDTRÄNAREN TILL TIMRÅ?

Ja det går lite rykten att Perra ska vara en het kandidat till att ta över Timrå efter Challe Berglund. Även SVT uppger att Timrå jagar guldtränaren.



FANSEN FRÅGAR SPORTCHEFEN THOMAS RUNDQVIST

Hej det pågår en omröstning på sidan, där man får rösta på vem man helst hade velat se som huvudtränare för FBK. Nu får ju inte Perra fortsätta som tränare, utan man har gett Sammen förfrågan att ensam ta över. Jag tänkte ifall det finns fans där ute som vill ställa en fråga till Thomas Rundqvist angående tränar situationen. Ställ din fråga här och skriv den i kommentarer så ska jag försöka få tag på Thomas och få svar på era frågor. Vissa frågor har Rundqvist redan svarat på och finns att läsa här eller på Färjestads hemsida. Men du kanske har en fråga du anser är viktig och som just du vill ha svar på. Ställ seriösa frågor, sen väljer jag ut några som sen förhoppningsvis Thomas kan/vill svara på. Mvh Bloggen.

RUNDQVIST OM PETNINGEN AV PERRA


FRÅGOR & SVAR OM PERRA & TOMMY

Från Färjestads hemsida:

Per-Erik "Perra" Johnsson lämnar Färjestad när hans tvåårskontrakt går ut i vår.
- Vi erbjuder Tommy Samuelsson jobbet som ensam huvudcoach tillsamman med två ännu icke namngivna assisterande coacher, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Här har du frågor och svar om vad som händer på tränarsidan i Färjestad


Varför gör Färjestad den här förändringen?
- Båda tränarnas avtal går ut efter den här säsongen och vi vill göra en förändring i organisationen runt laget som bygger på en huvudansvarig headcoach och två assisterande tränare. Vi tror att vi kan få ut mer av laget genom att jobba på ett lite annorlunda sätt och med en bredare organisation där våra assisterande tränare får ett ansvar för att vidareutveckla vårt spelarmaterial och våra unga talanger.

# Varför får inte "Perra" Johnsson vara kvar?
- Vi har varit tydliga genom att förklara att vi vill ha en huvudansvarig tränare. Har man under två år jobbat i ett delat ledarskap med huvudansvar är man kanske inte beredd att ta ett steg tillbaka. "Perra" vill leda ett lag och det tycker jag att han ska göra.

# Varför har Färjestad valt att behålla Tommy Samuelsson?
- Vi tror att vi bibehåller en viss kontinuitet genom att inte byta ut hela ledarstaben på en gång. Tommy är den mer rutinerade av de båda och vi valde att erbjuda Tommy jobbet och hoppas inom några dagar få svar om han accepterar erbjudandet.

# När ska förändringarna ske?
- Först efter säsongens slut. Tränarnas kontrakt går ut den sista april och först därefter kan en ny organisation börja jobba. Vi står inför säsongens viktigaste skede nu och jag är säker på att våra tränare kommer att fullfölja säsongen på professionellt sätt.

# Vilka ska i övrigt ingå i den nya organisationen?
- Vi har en del namn vi funderar över men vill också att Tommy ska vara delaktig i de besluten. Vi tittar både på interna och externa lösningar. Vi hoppas få ett svar av Tommy inom de närmaste dagarna och därefter ska vi sy ihop den nya organisationen tillsammans.

# Hur ska den nya organisationen fungera?
- Vi kommer att ha en huvudansvarig coach, två assisterande coacher. Vår målvakts- och videocoachen Erik Granqvist är kvar i tränarstaben och fortsätter sitt arbete med målvakterna. Vår förhoppning är att våra nya assisterande tränare ska fungera lite på samma sätt som Erik jobbat med våra målvakter. Vi har sett ett fantastiskt resultat på målvaktssidan och tror att vi kan använda det sättet att jobba även på att vidareutveckla våra backar, forwards och unga spelare.

 


TOMMY SAMUELSSON HAR ERBJUDITS HUVUDTRÄNARANSVARET

Enligt Expressen så har FBK erbjudit Tommy att ta över som huvudtränare nästa säsong. Per-Erik Johnsson, som Samuelsson delat tränaransvaret med de senaste två säsongerna, erbjuds ingen förlängning när kontraktet går ut i vår. I den nya ledarorganisationen finns det inte plats för två huvudtränare, så en av dem var tvungen att kliva åt sidan och den här gången blev det "Perra", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till TV4 Nyheterna Värmland.

INTERVJU MED PERRA - SOM INTE ÄR AKTUELL SOM TRÄNARE FÖR FÄRJESTAD NÄSTA SÄSONG.


TÄVLA & VINN PÅ BLOGGEN

Pågår en tävling på bloggen, där kan du vinna FBKs GULD DVD-2009 och en SM-GULD halsduk. Tävlingen hittar du i Arkiv februari, du kan tävla fram till den 17:e feb 12.00 och får bara tävla en gång.

UTPRÄGLAD SNIPER VERSION 2.0

Verkar vara fler än Malmö´s fans som anser att Jepser Mattsson är en utpräglad sniper, detta kan man läsa på MrMadHawks sida:

"I torsdags kom beskedet att Jesper Mattsson är tillbaka i Malmö efter sex år i Färjestad.
Det är någonting som Alvarez tycker är riktigt positivt. Han menar att det visar att Malmö menar allvar i sin satsning på väg upp och att Mattsson är en utpräglad sniper.
- Det är ju skitbra för oss. Det visar att man menar allvar och för mig är det ju jättebra på alla sätt. Det är ju en utpräglad sniper som kommer göra väldigt mycket mål för oss och vara en ledare i laget"

OMRÖSTNINGEN - FÄRJESTAD ALL THE WAY?

Så här var resultatet efter 44 svar på omröstningen Tar Färjestad SM-guld i år?
fnul.se

JESPER MATTSSON - UTPRÄGLAD SNIPER?

Läst lite om Malmö´s fans tankar kring Jesper Mattsson. Dom flesta skriver att det ska bli kul och få hem en utpräglad sniper. Men är verkligen Jesper det? Nja mer en klok center, pålitlig poängplockare och spelfördelare enligt mig. Senaste 4 säsongerna har Jesper gjort 34 mål, i ett topplag med ganska mycket speltid. 06/07 10 mål, 07/08 4 mål, 08/09 17 mål, 09/10 3 mål hittills. Det kan man knappast kalla för utpräglad sniper. Sen har han ju gjort fler mål förr i tiden, men det var då. Lindgren, Bagarn, Holtet och Bastiansen är några som har gjort fler mål än Jesper denna säsongen, och det är knappast några lirare man kallar för snipers ;) Men det är klart, fansen nere i Malmö har längtat länge efter Mattsson, och det är klart att han blir lite uppskriven. Sen borde det rimligtvis vara lättare att smälla dit dom i Allsvenskan. Men utpräglad sniper? Nja fansen där nere får nog sänka förväntningarna lite. Men även om inte Jesper "smackar" dit 20 mål per säsong i Malmö, så kommer han med ett glatt humör och med massor av rutin...och det kan vara minst lika viktigt.

BLOGGEN FRÅGAR LEIF BOORK

Bloggen ställde 5 frågor till Leif Boork, och här är svaren:

1.
Du har flera gånger "plussat" för tränarkonstellationen Perra och Tommy - vad är det du anser vara så bra med den?

Svar:
Tommy Samuelsson har jag känt länge som spelare och som person. En jordnära kille, fantastiskt duktig spelare, solidarisk och erfaren. Perra träffade jag ordentligt som brynästränare 2006. Perra är lättpratad och ärlig. Perra är  jordnära och verkar ha den långa genuina erfarenheten av idrott i både stort och smått. Jag tycker inte heller han smittats av den guldsot många lätt kan få när de blir officiella personer. En bra representant för både den breda idrotten och elitidrotten.

2. Har du någonsin tänkt: Färjestad, dom skulle jag verkligen vilja träna!

Svar: Nej, jag har nog sett det som en overklig händelse att jag skulle få en förfrågan från FBK.

3. Färjestad har tappat mycket av rutinen i laget, tror du dom kan vinna SM-guldet denna säsongen?

Svar:
Jag trodde det efter värvningarna av Bartecko, Johansson och Axelsson. Men när jag har sett laget spela har de gjort ett trögt intryck. Jag tycker heller inte den där innersta glöden verkar finnas.

4. Vem tycker du "sticker" ut i dagens FBK?

Svar:
Jag är mycket förtjust i Jonas Holös. Per Åslund har en oförlöst potential. Men han är lika spännande som att se målarfärg torka när han gör intervjuer i TV. Där måste han bjuda till lite bättre.

5. Vilket lag i ES tycker du spelar roligast hockey?

Svar:
HV 71 i sina bästa stunder, LHC i sina bästa stunder och Djurgården är nog mest spännande att se idag tycker jag.


Bloggen tackar Leif Boork för att han tog sig tid att svara på frågorna.

KEDJOR NÄSTA SÄSONG

Tänkte leka lite med kedjor till nästa säsong. Tog med spelare det jobbas på att få hem, spelare som är troligt att dom bli kvar.


Berglund - Wallin - Bartecko

Umicevic - Micke - Axelsson

Paulsson - Bastiansen - Åslund

Sterner - Andersson - Mackan

Kåberg - Holtet

Hur skulle dina kedjor se ut? Skriv gärna i kommentarer.




TYPISKT ROBERT PETTERSSON

Fredag 12 feb 11:11 | Blogg
Pettersson:
Typiskt Värmland
Inatt öppnar OS. Tror ni att man bryr sig i Värmland? Nej då, där är Svenska Rallyt igång... så när alla tidningar i hela världen tuggar på med OS hit och OS dit, så finns det knappt en rad OS på vf.se idag, utan det är bara fullproppat med rally.

Och då ska ni veta att inte ens NWT har på något sätt samma fokus på den där biltävlingen.

Det är nånstans typiskt Värmland. Dansband, rally och skicka hockeyspelare till Leksand.

Robert Pettersson
[email protected]



Ja det är lite typiskt Robert att skriva såna inlägg. Dansband och rally är inte direkt typiskt Värmländskt. Och det är väl mer typiskt Leksand att värva spelare från FBK än att klubben skickar dom dit? Och vad ska egentligen VF rapportera om från OS just nu? Att Foppa hade en jobbig 20 timmars resa dit? Men det är klart bor man i Las Vegas 6 månader om året är det inte lätt att hänga med. Varsågod för skrattet igår Robert - hoppas du bjuder igen ;)

WALLIN ERBJUDS DRÖMLÖN AV FÄRJESTAD

Rickard Wallin erbjuds drömlön av Färjestad för att komma hem. Långtidskontraktet uppges vara i samma nivå som Johan Davidssons i HV71 - med en månadslön på 400.000 uppger Expressen. Ja vi får bara hoppas på att han kommer hem, då finns det goda chanser att Christian Berglund också kritar på ett långtidskontrakt. Lyckas man även behålla Dick Axelsson och Lubos Bartecko så ser det ruggigt bra ut. Sen jobbar man även på ett kontrakt till Mikael Johansson ;) Faller allt på plats så är det bara backsidan man behöver jobba ordentligt på, där man endast har 3 backar under kontrakt nästa säsong och Blindenbacher har ju ett optionsår. Sen kanske FBK måste få tag på en ny målvakt, men där litar nog dom flesta på att Erik Granqvist hittar någon bra ,)



MISTER BESVIKELSE

Ja här utser jag Arto Laatikainen. Han kom ju från Blues i Finland där han blev utsedd till SM-Liiga Best Defenseman "Pekka Rautakallio Award" 07/08. Och hade gjort fina 38 poäng på 52 matcher samma säsong.
Beskrevs som Finlands svar på Kenny Jönsson av Tommy Samuelsson. Har i FBK endast gjort 3 mål och 24 assist på 71 matcher (grundserie) och det är nog många som hade hoppats på mer av honom. Till hans försvar ska man också tillägga att han har varit skadad mycket, förra säsongen missade han 16 matcher (grundserie) denna säsong har han spelat 32 matcher av 48 möjliga. Det är nog inte lätt som back att vara skadad så mycket och sen gå ut och prestera på isen när man kommer tillbaka. Spela enkelt och få misstag är nog det man lägger störst vikt på. Arto sa ju själv när skadorna började komma att han aldrig brukade vara skadad. Och tittar man på hans senaste säsonger i SM-Liiga så har han inte missat många matcher. Vi får hoppas att han är skadefri resten av säsongen, och att han visar mer av det han värvades för.


2001-2002 Blues SM-Liiga 56 5 6 11 32 | Playoffs 3 0 0 0 0
2002-2003 Blues SM-Liiga 51 1 8 9 24 | Playoffs 7 0 3 3 4
2003-2004 Blues SM-Liiga 55 4 20 24 30 |
2004-2005 Blues SM-Liiga 56 7 8 15 32 |
2005-2006 Blues SM-Liiga 54 6 19 25 69 | Playoffs 9 3 5 8 8
2006-2007 Blues SM-Liiga 52 6 21 27 50 | Playoffs 9 2 2 4 10
2007-2008 Blues SM-Liiga 52 13 25 38 53 | Playoffs 17 2 9 11 18



SPELARE NÄSTA SÄSONG

Spelare som har kontrakt över nästa säsong:

Målvakter

Robin Rahm 10/11

Backar


Severin Blindenbacher  10/11 (optionsår)
Fredrik Lindgren  10/11
Sanny Lindström  12/13

Forwards


Per Åslund  10/11
Dragan Umicevic  10/11
Marcus Paulsson  12/13
Marcus Johansson  10/11
Anders Bastianssen  13/14
Johan Andersson  10/11
Emil Kåberg  10/11

Spelare man förmodligen vill förlänga med

Mikael Johansson, Dick Axelsson, Lubos Bartecko, Jonas Holös, Marius Holtet? Robin Sterner borde få en plats nästa säsong.

Spelare man gärna vill få tillbaka

Rickard Wallin, Christian Berglund, Jonas Frögren, Dominik Granak (flörtat lite med FBK under säsongen) Martin Sevc.

Vallin, Laatikainen, McDonell får nog söka sig till andra klubbar. Krstev? Har spelat för lite för att kunna utvärderas. Marcus Johansson är draftad av Washington och kanske lämnar. Jonas Holös är draftad av Colorado och kanske lämnar. Henrik Karlsson är jagad av San José Sharks. Severin Blindenbacher har ett optionsår, men har tvekat om en fortsättning.

MER OM MATTSSONS ÖVERGÅNG TILL MALMÖ

MrMadHawk skriver så här på sin sida:

Beslutet kom tidigt.

- Ja, men jag ville köra med öppna kort för Thomas Rundqvist. Jag sa till honom för några veckor sedan att jag inte tänkte fullfölja optionsåret. Jag tyckte det kändes mest rättvist, sedan har jag snackat med Malmö sedan någon vecka tillbaka. Det känns bra att göra det för mig så Färjestad vet i tid vad som gäller, för jag har haft väldigt bra år där uppe och vi har trivts i Karlstad.

Och ambitionen nu?
- Den är självklar. Jag ska hjälpa laget så mycket som möjligt och vi ska inom de här åren försöka ta oss tillbaka till elitserien så fort som möjligt.

Du skrev två plus ett och inte tre raka år. Hur gick tankarna?
- Jag vill visa att jag duger och inte bara är en som spelar av ett kontrakt under de sista åren av karriären. Jag ska visa att jag duger innan det sista året träder i kraft och inte bara sitta och kräma en klubb på pengar. Och det gör jag inte heller, för då hade jag spelat i Färjestad eller någon annanstans, slår Jesper Mattsson fast.

Nu väntar spel med Färjestad denna våren innan flyttlasset går.
Tankarna på ett femte SM-guld finns, men Mattsson medger att Färjestad detta året går in som en riktig outsider i slutspelet. HV71 och Linköping är de stora favoriterna.
- Men vi kommer smyga med och i slutspelet kan vi bli farliga. Nu är det Färjestad som gäller och jag ska göra allt i min makt att försöka få ett femte SM-guld innan det blir sommarträning med Malmö. Men det får vi ta när det kommer, avslutar "Jeppe".

Läs hela artikeln HÄR

BILD TAGEN I EXAKT RÄTT ÖGONBLICK ;)

hhh

Handlar inte direkt om hockey - men bilden är ju väldigt rolig ändå :)

MATTSSON LÄMNAR FÄRJESTAD

Efter 6 år i klubben lämnar nu Jesper Mattsson Färjestad efter säsongen. Jesper har istället skrivit på för Malmö Redhawks. Tack för alla år Jesper och LYCKA TILL i den nygamla klubben. Mer info på FBK´s HEMSIDA

Först ska givetvis säsongen med FBK spelas klart, vi får hoppas att Jesper återvänder hem till Malmö som en nybliven MÄSTARE! Så kanske sommarträningen med Malmö går lite lättare ;)

OMRÖSTNINGEN

Så här var resultatet efter 59 svar på omröstningen Vad tycker du är viktigast nästa säsong?
fnul.se

LEE GOREN & ANTTI PIHLSTRÖM

Dom föredetta FBK spelarna - Lee Goren & Antti Pihlström har fortfarande inte gjort något mål för sina nya klubbar. Goren har spelat 7 matcher i Bern och har gjort 4 assist. Pihlström har gjort 5 assist på 5 matcher i JYP. Goren fick ju lämna klubben i byte mot Bartecko, som gjort 7 mål och 5 assist på 10 matcher i FBK. Bra byte? ;)

SNO EN SPELARE FRÅN ETT ANNAT LAG

Läste förut idag att Frölunda är ute efter MODO´s Hannu Pikkarainen, en spelare jag gärna skulle sett i FBK. MODO´s fans håller på att gå "bananas" över detta...Men det är ju givetvis vanligt att man värvar spelare från andra lag under pågående säsong. Färjestad har ju gjort det flera ggr ;) En spelare jag gärna ser att FBK "snor" är Linus Klasen från SSK. Vilken spelare vill du helst att FBK "snor" från ett annat lag i ES? Skriv spelaren i kommentarer ;)

IDAG KOMMER BESKEDET

Ja idag ska Foppa lämna besked om han tänker åka med till OS eller inte.
Med det spelet han visade upp innan "revbenet" hade han kunnat tillfört laget en del. Efter den skadan har han varit mycket sämre, sen har han problem med sitt lillfinger också. Franzén har gjort comeback och enligt han själv kändes det riktigt bra. Jag tror att Bengt-Åke väljer mellan Franzén och Samuelsson om Foppa säger nej.

HOCKEYGODIS

VIKTIGAST INFÖR NÄSTA SÄSONG?

Som ni kunnat läsa är Christian Berglund sugen på att komma hem. Och det är ju givetvis ett SM-guld som lockar honom efter att ha förlorat SM-finalerna 00/01-04/05. Samtidigt sätter han lite press på Rundqvist när han säger att – Det som kan locka hem mig är om de får ett slagkraftigt lag. Och det finns ju en spelare Berglund gärna vill vinna guld med - Rickard Wallin. Rundqvist har lite att jobba med under uppehållet och under resten av säsongen:

* Perra och Tommy´s kontrakt ska diskuteras.

* Berglund´s framtid.

* Prata med Wallin? Han kommer säkert hem under uppehållet.


* Frögren? Kämpar ju borta i AHL men FBK vill säkert ha hem honom.

Sen finns det några spelare vars kontrakt går ut efter säsongen:

Holtet, Vallin, Bartecko, Dick, Holös, McDonell, Laatikainen, Krstev.

Optionsår på Blindenbacher, Mattsson och Henrik Karlsson.

OMRÖSTNINGEN

Så här var resultatet efter 58 svar på omröstningen Vad tycker du om bloggen guldlaget?
fnul.se

MED ELLER UTAN "FOPPA"

Imorse tog Färjestads norrmän Holtet, Holös och Bastiansen flyget mot OS och Kanada. Norge spelar sin öppningsmatch den 16:e mot just Kanada och trycket på läktarna lär bli enormt. Sveriges plan lyfter på torsdag, med eller utan Foppa. Ja just nu verkar han inte riktigt ha bestämt sig och jag förstår om han tvekar. Formen har inte varit på topp och jag tror inte Foppa åker om han inte känner sig 100. Det var ju inte längesen Foppa titta på listan och var förvånad över att inte Mikael Samuelsson var uttagen. Nu ska han kanske åka iväg på hans bekostnad. Som sagt på torsdag lyfter planet och jag är tveksam om Foppa är med på det. Men det finns ju en hel del bra reserver ;)
Franzén, Samuelsson, Huselius, Steen, Edler, Strålman, Grossman, Hjalmarsson.

SÄSONGENS SNYGGASTE MÅL?

Färjestad förlorade matchen mot Skellefteå, men bjöd publiken på säsongens kanske snyggaste mål?


Se målet och njut ;)

BERGLUND SUGEN PÅ SPEL I FÄRJESTAD

Publikfavoriten Christian Berglund öppnar för spel i Färjestad.

Berglund ska träffa sportchefen Thomas Rundqvist under OS-uppehållet för att diskutera framtiden.

HÄR kan du läsa mer.



TÄVLA OCH VINN FBK`S GULD DVD-2009 OCH EN HALSDUK

hh

Eftersom ingen lyckades vinna den förra tävlingen "första målskytt" startar nu bloggen en ny tävling. Den går ut på att svara rätt på 3 frågor om Färjestad BK, och sen gissa rätt resultat i öppningsmatchen i OS mellan Sverige - Tyskland den 17/2 tid 01.30. För att kunna utse en vinnare måste man också gissa tiden för Sveriges första mål i matchen. Frågorna är:

1. Vilket lag mötte FBK i finalen som spelades 1981?

2. Hur många finaler har FBK spelat sen elitseriestarten 1975?

3. Hur många SM guld har FBK?


4. Hur slutar matchen Sverige - Tyskland?

5. När görs Sveriges första mål i samma match?

Skriv in dina svar i kommentarer på detta inlägg, inga kommentarer (svar) kommer att visas förrän matchen Sverige - Tyskland är färdigspelad för att tävlingen ska bli rättvis. Den som har alla rätt på frågorna och har gissat på tiden NÄRMAST när Sveriges första mål görs vinner.

Du ska alltså skriva följande i kommentarer:

1. *ditt svar*

2. *ditt svar*

3. *ditt svar*

4. *gissa rätt resultat*

5. *gissa tid för Sveriges första mål i matchen*


OBS! Du måste skriva in din emailadress också så jag kan nå dig om du vinner, adressen publiceras INTE!


Du kan tävla fram till den 17:e feb 12.00 och får bara tävla en gång.

LYCKA TILL!



EFTERSNACK FBK - SAIK


TÄVLINGEN "FÖRSTA MÅLSKYTT"

Ja det blev en "ovan" målskytt i dagens match...nämligen Holtet. Och det var ingen som lyckades pricka rätt spelare i tävlingen "första målskytt" i matchen.

Så vi gör om tävlingen snart igen, kanske i en annan form då ES har uppehåll just nu. Så fortsätt kika in på bloggen ;)


Matchen den förlorade FBK med 2-3, uppehållet kan inte komma lägligare känns det som.

Rögle skrällde och vann borta mot Linköping med 4-3, Robert Kantor som tidgare spelat i FBK gjorde segermålet.

Frölunda vann mot Luleå, med 6 sekunder kvar av matchen gjorde Bäckman 2-1 målet.

Timrå fick bara 1 poäng hemma mot SSK, 1-1 slutade matchen.

MODO vann "enkelt" med 4-1,  Foppa gjorde 1 mål och 1 assist i matchen. Skönt för han med tanke på OS!

HV tog sin första seger på länge, dom vann hemma med 5-3 mot DIF.

PERRA OM MATCHEN MOT SAIK


RESULTAT AV OMRÖSTNING

Så här var resultatet efter 30 svar på omröstningen Hur slutar matchen?
fnul.se

SÅ HÄR SER LAGET UT IKVÄLL

Preliminärt FBK-lag


Karlsson (Rahm)

 

Bartecko-Mattsson-Axelsson

Krstef-Holös

 

Ma Johansson-Bastiansen-Åslund

Laatikainen-Blindenbacher

 

Kåberg-Andersson-Holtet

Lindström-Lindgren

 

Umicevic

 

Följ matchen på HÄR

TÄVLING

Idag hålls en liten tävling här på bloggen där man kan vinna FBK´s GULD DVD-2009.

Tävlingen går ut på att gissa vem som gör FBKs första mål ikväll mot Skellefteå.
För att kunna utse en vinnare måste du också skriva in tid för målet. För att jag ska kunna nå vinnaren efter tävlingen måste du skriva in din email. Denna publiceras inte. Din gissning skriver du i kommentarer på detta inlägg. Den som gissar rätt första målskytt och har gissat på tiden närmast målet gjordes blir vinnaren.


Exempel:

Jonas Holös, tid 14.23.

*Din email*


19.00
startar matchen, innan det måste din kommentar ha kommit in till bloggen. Endast 1 gissning per person.

Förhoppningsvis kommer bloggen om "guldlaget" kunna erbjuda fler tävlingar. Just nu för jag samtal med olika företag om detta. Så fortsätt kika in framöver.

LYCKA TILL


LÄGET I LAGEN

Färjestad:

Saknas gör Kent McDonell, Micke Johansson, Marcus Paulsson och Ari Vallin. Dick Axelsson är tillbaka i spel.

Målvakt: Henrik Karlsson (2,42 mål, 91,73%).

Håll koll på: Lubos Bartecko som har gjort mål i 4 raka matcher.

Skellefteå:

Laget ej bestämt än men senast saknades Petr Tenkrat, Mattias Lindström, Jimmie Ericsson ser ut att missa matchen.

Målvakt: Andreas Hadelöv (2,21 mål, 91,75%)

Håll koll på: Anders Söderberg som har gjort poäng i fem raka och mål i fyra raka matcher.


HÄR kan du se "pucksnack" inför omg 48.


Övriga matcher: Modo - Brynäs, HV71 - Djurgården, Frölunda - Luleå, Timrå - Södertälje, Linköping - Rögle.

LUBOS BARTECKO ÄR EN STJÄRNA

Ja Bartecko är utsedd av Hockeyligan till en av veckans 3 stjärnor. Klippet kan du se HÄR


Visste ni att Bartecko:

* Gjorde 11 poäng i Luleå ifjol på dom första 9 matcherna.

* Gjorde 11 poäng i Bern på dom första 9 matcherna.

* Gjort 11 poäng i FBK på dom första 9 matcherna.


Nästan helt osannolikt, men vi tackar och tar emot såklart ;)

LÄGLIGT UPPEHÅLL

Ja det är många lag som OS uppehållet kommer lägligt för. Krstev och Micke får nu tid på sig att träna och komma in i laget. HV71 har 5 raka matcher utan vinst. MODO får samla kraft inför slutspurten och jakten på en plats bland dom 8. Timrå har lite skador och får nu tid på sig att återhämta sig. Rögle får tid på sig att rätta till det som gått snett inför kvalserien ;)

OS KOLLEN

* Lundqvist stod för 41 räddningar inatt när Rangers vann mot Devils med 3-1.

* Loui Eriksson hade 1 mål och 1 assist i 4-0 matchen mot Coyotes.

* Sedinarna gled av isen utan en enda poäng i 3-2 matchen mot Bruins.

* Zetterberg gjorde 2 mål men det hjälpte inte, Kings vann matchen med 4-3.

* Strålman gjorde 1 mål och 1 assist.

* Murray var stabil inatt och hade plus 1.

* Holmström och Modin skadade.

* Odoya blev matchens 3:e stjärna.

* Forsberg verkar vara grinigare än någonsin...kan bero på att det inte riktigt vill sig därute på isen.

TORONTO - OTTAWA 5 - 0 NY ASSIST AV WALLIN


BLEKT FÄRJESTAD

Ja det är väl allt man kan säga om dagens insats borta mot Frölunda.
Eller iaf allt jag orkar skriva just nu.

HÄR kan du se highlights från matchen.

Under fliken Allmänt hittar du alla inlägg.

Där finns en kortare intervju med sportchefen Thomas Rundqvist.

FRÖLUNDA - FÄRJESTAD

Följ matchen HÄR

TANKAR OM MATCHEN

HÄR kan du se Frölundas Stephan "Lillis" Lundh och #58 Jens Karlssons tankar inför matchen.


HÄR kan du se pucksnack inför omg 47.

NÄSTA SÄSONG SER JAG GÄRNA ATT

* Perra och Tommy är kvar som tränare.

* Touch-icing "försten vinner regeln"

* Större anfallszoner dvs mindre mittzon.

* Att domarna släpper tveksamma offsider som man gör i NHL.

ÄNTLIGEN WALLIN ;)


ME "VS" ROBERT PETTERSSON PÅ HOCKEYSVERIGE

Ja den alltid roliga Robert Pettersson på Hockeysverige.se skrev den 28:e jan att snart stänger fönstret. Vad inte Robert visste då var att fönstret stänger den 31:e jan vilket jag påpekade och efter många om och men så gav han med sig:

Torsdag 28 jan 10:56 | Blogg
Pettersson:
Välkomna till 2000-talet
Eventuellt är övergångsstoppet på söndag istället för fredag. Ifjol var det fredag, dagen innan 31:e eftersom 31:e inföll på en lördag.

Enligt Svenska Hockeyförbundets egna bestämmelser på hemsidan så är det sista vardagen innan 31:e som gäller om 31:e infaller på en helg.
Men shamanix, FBK:arn, påstår sig ha fått info (eller någon annan som han hänvisar till) från SIF själva att det är 31:e som gäller.

Isåfall är det bara att lyfta på hatten till förbundet. Välkomna till 2000-talet.
Återstår att se när disciplinnämnd, priskommitté och resten väljer att haka på till det nya årtusendet.

Robert Pettersson
[email protected]


Och det är jag som är Shamanix, FBK:arn :)

Och du Robert välkommen själv in på 2000 talet  ;)

HOLÖS BLIR FORWARD MOT FRÖLUNDA ;)

Dick är skadad (fotled) Holös går in som forward.

Henrik.K har tränat och åker med som backup.

McDonell (knäskadad)


Preliminärt FBK-lag


Rahm (Gustafsson)

 

Bartecko-Mattsson-Mi Johansson

Blindenbacher-Laatikainen

 

Holös-Bastiansen-Paulsson
Lindström - Lindgren

 

Umicevic-Åslund-Ma Johansson

Vallin-Krstev

 

Kåberg-Andersson-Holtet


Matchguide kan du läsa HÄR


Mer info finns på Färjestads HEMSIDA

 




PLATS 54 PÅ BLOGGTOPPEN ;)

Just nu ligger bloggen om GULDLAGET på plats 54 på bloggtoppen avd sport. Har haft över 1300 besökare sen starten för 3 dagar sedan. Fortsätt kika in snart kommer en tävling och mycket mer. Just nu jobbas det mycket med designen men fler inlägg om Färjestad m.m kommer.

BARTECKO OM SINA MÅL MOT DIF


OTROLIGT SKÖNT ;)

Matchens citat stod Marcus Nilsson för efter 2:a perioden:

Slarvigt som sjutton att släppa in ett mål med sjutton sek kvar ;)

Han menade givetvis Dicks viktiga 1-2 mål i slutet på 2:a...Det målet blev också början på vändningen och FBK kunde vinna matchen med 3-2 efter SD. 2 viktiga poäng i jakten på en plats bland dom 4 bästa. Att spetskompetens är viktigt såg vi ikväll...Bartecko gjorde 2 mål och 1 assist och har nu gjort 10p på 8 matcher. Dick gjorde 1 mål och har nu gjort 8p på 8 matcher. Snacka om drömvärvningar ;)

Djurgården var det bättre laget och har även varit det i flera av mötena denna säsongen...men på något sätt hittar Färjestad ett sätt att vinna matcherna på. STARKT GJORT!

Stort PLUS till Rahm i mål

HÄR
kan du se highlights från matchen.

HÄR
kan du läsa om hjälten för kvällen Bartecko...som kan tänka sig stanna i FBK även nästa säs.



"MAGIC MICKE" INFÖR MATCHEN MOT DIF.


NÅGON SOM BÖRJAR BLI TAGGAD?

Ja det finns det all anledning till:

* Djurgården vill givetvis bryta trenden och ta sin första seger i LLA sen 07.

* Färjestad är 4:e bästa hemmalag.

* Djurgården är näst bästa bortalag.

* Mesta Mästarna mot Mästarna.

* Båda lagen har 75p men Djurgården har bättre målskillnad.

* Klassiskt prestige möte.

* Färjestad har tagit hem 10p av 12 möjliga mot Djurgården denna säsong.

* 9-6 i målskillnad hittills (det har varit jämt och tufft)

* Färjestad har 4 raka hemmasegrar.

* Djurgården har inte förlorat någon av sina 3 senaste.

* Det är ofta debutanter gör mål i FBK - Hänger Angel dit en ikväll?

EN NY KLASSIKER?


VÄRT ATT VETA INFÖR KVÄLLENS MATCH

* Dick Axelsson möter sitt gamla lag och har  gjort 7p på 7 matcher.

* Kristofer Ottosson har gjort 6p på dom 6 senaste matcherna.

* Angel Krstev är redo för spel och kommer ha nr 23.

* Djurgården har inte vunnit i LLA sedan 07.

* Verkar bli mycket folk på matchen - DIF kommer med en stor klack.

OJ VAD KUL ;)

Ja vad kul det känns att denna blogg tagit plats 82 bland alla sportbloggar i Sverige på mindre än 24 timmar...och då ska ni veta att det finns över 500 st ;) Hoppas den fortsätter klättra uppåt...men syftet med bloggen är givetvis att sprida info framförallt om Färjestad och göra det lätt för alla som följer laget att få den info man vill ha. Sen hoppas jag kunna bjuda på intervjuer med spelare, tränare, tävlingar m.m men först måste jag få ett "go ahead" återkommer i ämnet när jag vet mer.

Precis som jag trodde och hoppades på så blev brottsutredningen mot Färjestads supportrar nedlagd i samband med utematchen på Ullevi nedlagd.

Det finns inga misstankar om något brott från Färjestads supportrar, säger Jan Edmundsson supporterpolis i Göteborg.

Mer info om detta på HEMSIDAN

MÄSTARMÖTE MELLAN FBK - DIF

* Henrik.K är magsjuk

* McDonell knäskadad.

* Sterner spelar med Skåre ikväll och står över matchen.


Preliminärt FBK-lag

Rahm (Gustafsson)

 

Bartecko-Mattsson-Axelsson

Blindenbacher-Laatikainen

 

Umicevic-Bastiansen-Paulsson
Holös-Vallin

 

Mi Johansson-Åslund-Ma Johansson

Lindström - Lindgren

 

Kåberg-Andersson-Holtet

Krstev-

 

 

Matchguide kan du läsa HÄR

 

 

Mer info finns på Färjestad BKs hemsida.

UNDER SKINNET PÅ SPORTCHEFEN THOMAS RUNDQVIST

Ja dessa frågor kanske inte riktigt gick under skinnet på Thomas Rundqvist men här är frågorna jag ställde och svaren jag fick av honom ;)

1. SM-Guld eller OS Guld? SM-Guld (vi jobbar hårt varje dag året runt för att vinna SM-guld)

2. Båt eller Sommarstuga? Båt

3. Öl eller Vin? Beror på vid vilket tillfälle!

4. Morgon eller Kväll? Kväll

5. Blond eller Brunett? Blond

6. Vem av spelarna i årets trupp tar du helst med dig på en semester? Motivera gärna varför :) Avslöjar jag inte!

7. Säsongens höjdpunkt hittills? 9 sek i timrå ( där vi vände 2-3 till 4-3) samt alla juniorer som fått chansen under säsongen, där alla visat en framfusighet som tilltalar mig.

8. Vilka 2 lag spelar finalen i vår? FBK-HV 71


Stort tack till Thomas Rundqvist som svarade på dessa frågor.





LITE STATISTIK MOT DIF

Ja här kommer lite statistik hämtad från hockeyligan:

* Färjestad har mött Djurgården 75 ggr sedan 1999/2000 och Färjestad har vunnit 39 av dessa möten, Djurgården har vunnit 33 och endast 3 matcher har slutat oavgjort.

* Färjestad har under samma period lyckats göra 217 mål och Djurgården 195 mål.

* Färjestad har tagit 95 av 171 möjliga poäng


PIHLSTRÖM VS STERNER

Pihlström har ju som bekant fått lämna laget och spelar nu i JYP i finska ligan där han gjort 2 assist på 2 matcher. Han fick ju lämna främst för att han inte producerat som man hopppdes på och 10p på 43 matcher och en total istid på 10:47:42 är såklart inte godkänt...Inte om man jämför med den unge Sterner som står registrerad på 37 matcher och total istid 03:49:08 men ändå lyckats skrapa ihop 9p och har gjort 2 mål mer än Pihlström.

NYTTIG ÄNGEL?

Jag tror Angel kommer att bli en spelare FBK kommer ha mycket nytta av framöver. HÄR tar han hand om Harju och Nordgren under Euro Hockey Tour 07

ANGEL KRSTEV VS CHRISTIAN BERGLUND

HÄR kan ni se när Angel och Berglund fightas om pucken under Euro Hockey Tour 09

FÖRLÄNGNINGAR

Ja som ni kunnat läsa förlänger Mr HV (Johan Davidsson) och nu även Voutilainen med klubben. Idag kan man läsa i Expressen att LHC är nära att förlänga med sina tjecker Hlinka och Hlavac. Kul för elitserien och för alla som gillar att se bra hockey att såna duktiga spelare gärna stannar kvar i Sverige.

TOP OF THE MORNING TO YOU

Det blev som jag skrev tididgare Wallin fick spela med Sjöström och Kulemin inatt och fick 18 min på isen och fick även en assist på Kulemins 1-0 mål. Men Wallin har fortfarande inte spräckt sin mål nolla. Jonas fick sitta på bänken och se Giguere hålla nollan mot Devils en match man vann med 3-0.

Kulemins mål och Wallins assistpoäng kan du se här


BARTECKO ALL THE WAY?

Ja det är det nog många som undrar just nu och dom flesta vet nog kanske att han gärna startar upp bra för att sedan gå ner sig...så har det iaf blivit förut.

* Luleå 11p på första 9 matcherna för att sen tappa det helt...Men då fick han ju stå tillbaka lite med Omark och Harju i laget.

* Bern samma där 11p på första 9 matcherna för att sen tappa igen...Som enligt han själv berodde på mindre istid då laget hade många importer.

* FBK 7p på första 7 matcherna och här tror jag nog det kan räcka hela vägen...Han har kommit in i laget bra och satsar nu tränarna på Dick Jeppe Bartecko som 1:a lina tror jag han kommer leverera bra framöver.

JÖNSSON I TAKET

Ja ni som missade när FBK hyllade sin nr 21 och hissade upp tröjan i taket den 26:e dec 09 inför ett fullsatt LLA kan se cermonin HÄR Nu är tröjan iaf där den hör hemma bland dom stora.

ISTID PER MATCH

Idag tittade hockeyligan närmare på istiden hos spelare efter 45 omgångar och FBK:s Severin Blindenbacher som spelar mest i FBK ligger på en 20:e plats på listan med 22.03, Holös 21.59, Laatikainen 20.29, Sanny 20.11 minuter per match. Hela listan över istider hittar du HÄR Statistik säger inte allt men Severin som jag tycker varit den bästa backen sett över säsongen spelar alltså mest och Vallin som enligt mig varit sämst får också spela minst av alla backar och har 18.23 min per match i istid. Men Vallins istid kanske kommer bli mindre nu när Angel kommer in i laget?

WALLIN OCH MONSTRET

Ja Torontos trade har ju påverkat lagets svenskar men kanske inte till det sämre. Wallin ser ut att få spela i 4:e kedjan med Sjöström och Kulemin. Dessutom har man ju fått in Giguere in i laget och HÄR kan du läsa "monstrets" tankar om det. Nu kanske Jonas får spela mindre men i längden tror jag han tjänar på detta.

WINNER TAKES IT ALL?

Ja vem vill egentligen bli seriesegrare i år? HV leder serien med 83p, LHC 81 p, DIF och FBK ligger båda på 75p och tittar man mycket längre ner så är det realistiskt att Modo och Frölunda tar dom 2 sista slutspelsplatserna. Vilket lag vill välja mellan dom? Tittar man på tabellen som jag la ut nedanför så har inte HV eller LHC plockat lika mycket poäng som tex FBK och DIF gjort under samma period och fortsätter det så kan det faktiskt vara så att vi har två andra lag i toppen snart. Självklart vill man vinna serien, det blir pengar till klubben, hemmaplansfördel genom hela slutspelet - men att få välja mellan MODO eller Frölunda i en kvart kan inte vara så roligt.

TABELLEN 09-12-30 - 10-01-30







M
V O F

VO FO

VF FF





GM
IM +/-
P


1 Djurgården


12
8 1 3

7 3

1 0





42 - 30 +12 24


2 Brynäs


12
8 0 4

7 3

1 1





38 - 26 +12 24


3 Skellefteå


12
8 0 4

8 4

0 0





38 - 27 +11 24


4 Färjestad


12
7 0 5

7 4

0 1





36 - 26 +10 22


5 Luleå


12
6 0 6

5 4

1 2





32 - 32 0 19


6 MODO


12
5 1 6

5 4

0 2





37 - 38 -1 18


7 Södertälje


12
7 0 5

4 5

3 0





31 - 33 -2 18


8 Linköping


12
6 0 6

6 6

0 0





32 - 37 -5 18


9 HV 71


12
5 2 5

4 4

1 1





36 - 37 -1 17


10 Timrå


12
5 0 7

4 6

1 1





28 - 34 -6 15


11 Frölunda


12
3 2 7

3 6

0 1





32 - 37 -5 12


12 Rögle


12
1 0 11

0 11

1 0





17 - 42 -25 2




HEMMAMATCH MOT DIF TORSDAG 19.00

Ja efter att ha besegrat BIF hemma i lördags med 4-3 är det nu dags för en till hemmamatch denna gången mot tabell 3:an DIF. Lagen har mötts 4ggr och FBK har vunnit 3 av dessa möten men i det senaste mötet tog DIF en seger i SD och fick alltså 2 poäng med sig hem till Stockholm. Räkna med mycket folk och en bra stämning i arenan då detta är ett klassiskt möte lägg därtill att FBK ligger 4:a i tabellen på samma poäng som DIF och ni förstår att det är mycket som står på spel i denna match. Angel kommer att kunna spela men hur man formerar laget är ännu inte klart. Mer info om matchen kommer att läggas upp senare.

ÄNGELN SOM KRITADE PÅ FÖR FBK



Han är 29år, 181cm lång och väger 98kg en "BIFF" enligt många. En jämförelse Holös är 180 lång och väger 95kg ;)

Mer info om "Ängeln" hittar du HÄR och hans första isträning med laget
kan du se HÄR

ANGEL FROM HELL?

Ja på söndags eftermiddagen blev det klart efter många spekulationer om oilka spelare. Sevc, Luoma m.m var det många som hoppades på men istället blev det alltså Angel som skrev på för FBK säsongen ut. En tuffing med det mindre passande namnet Angel Krstev. Mer om honom kan ni läsa här:


http://www.vf.se/Sport/Varmland/FBKs-Angel-har-landat-100201.aspx

http://www.nwt.se/sport/folj_fbk/article652903.ece

http://www.farjestadsbk.se

Välkommen till bloggen om guldlaget Färjestad BK

Här inom kort kommer du kunna följa det mesta inom hockey och framförallt laget i mitt hjärta Färjestad BK.

RSS 2.0
NYHETER OM FÄRJESTAD BK & HOCKEY I ALLMÄNHET
FBK siktar in sig på hemvändare
Matchguide: HV71-Färjestad
Ska utveckla FBK:s offensiv
Här är FBK:s nya coacher
FBK:s nya ledarstab klar
Scoutens mardröm
Läkarna vill stoppa nya regeln
Monstret i kassen när Toronto vann
Webb-TV: Highlights FBK-Rögle
Frögren till FBK?
Blindenbacher till KHL?
Mackan: Jag trivs bäst som center
Vinden har vänt - på en vecka
Webb-TV: Bartecko är tillbaka
Micke måste opereras?
Webb-TV: Ett steg i rätt riktning
De är jobbigare än någonsin
Slutspelsordningen kan ändras
Datum och tider för SM-slutspelet