FRÅGOR & SVAR OM PERRA & TOMMY

Från Färjestads hemsida:

Per-Erik "Perra" Johnsson lämnar Färjestad när hans tvåårskontrakt går ut i vår.
- Vi erbjuder Tommy Samuelsson jobbet som ensam huvudcoach tillsamman med två ännu icke namngivna assisterande coacher, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Här har du frågor och svar om vad som händer på tränarsidan i Färjestad


Varför gör Färjestad den här förändringen?
- Båda tränarnas avtal går ut efter den här säsongen och vi vill göra en förändring i organisationen runt laget som bygger på en huvudansvarig headcoach och två assisterande tränare. Vi tror att vi kan få ut mer av laget genom att jobba på ett lite annorlunda sätt och med en bredare organisation där våra assisterande tränare får ett ansvar för att vidareutveckla vårt spelarmaterial och våra unga talanger.

# Varför får inte "Perra" Johnsson vara kvar?
- Vi har varit tydliga genom att förklara att vi vill ha en huvudansvarig tränare. Har man under två år jobbat i ett delat ledarskap med huvudansvar är man kanske inte beredd att ta ett steg tillbaka. "Perra" vill leda ett lag och det tycker jag att han ska göra.

# Varför har Färjestad valt att behålla Tommy Samuelsson?
- Vi tror att vi bibehåller en viss kontinuitet genom att inte byta ut hela ledarstaben på en gång. Tommy är den mer rutinerade av de båda och vi valde att erbjuda Tommy jobbet och hoppas inom några dagar få svar om han accepterar erbjudandet.

# När ska förändringarna ske?
- Först efter säsongens slut. Tränarnas kontrakt går ut den sista april och först därefter kan en ny organisation börja jobba. Vi står inför säsongens viktigaste skede nu och jag är säker på att våra tränare kommer att fullfölja säsongen på professionellt sätt.

# Vilka ska i övrigt ingå i den nya organisationen?
- Vi har en del namn vi funderar över men vill också att Tommy ska vara delaktig i de besluten. Vi tittar både på interna och externa lösningar. Vi hoppas få ett svar av Tommy inom de närmaste dagarna och därefter ska vi sy ihop den nya organisationen tillsammans.

# Hur ska den nya organisationen fungera?
- Vi kommer att ha en huvudansvarig coach, två assisterande coacher. Vår målvakts- och videocoachen Erik Granqvist är kvar i tränarstaben och fortsätter sitt arbete med målvakterna. Vår förhoppning är att våra nya assisterande tränare ska fungera lite på samma sätt som Erik jobbat med våra målvakter. Vi har sett ett fantastiskt resultat på målvaktssidan och tror att vi kan använda det sättet att jobba även på att vidareutveckla våra backar, forwards och unga spelare.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
NYHETER OM FÄRJESTAD BK & HOCKEY I ALLMÄNHET
FBK siktar in sig på hemvändare
Matchguide: HV71-Färjestad
Ska utveckla FBK:s offensiv
Här är FBK:s nya coacher
FBK:s nya ledarstab klar
Scoutens mardröm
Läkarna vill stoppa nya regeln
Monstret i kassen när Toronto vann
Webb-TV: Highlights FBK-Rögle
Frögren till FBK?
Blindenbacher till KHL?
Mackan: Jag trivs bäst som center
Vinden har vänt - på en vecka
Webb-TV: Bartecko är tillbaka
Micke måste opereras?
Webb-TV: Ett steg i rätt riktning
De är jobbigare än någonsin
Slutspelsordningen kan ändras
Datum och tider för SM-slutspelet